- Schimmelnagel behandeling

Behandeling van een schimmel nagel

Schimmelnagels of ook wel Mycose nagels genoemd kunt u op verschillende manieren behandelen.

Tijdens de pedicure behandeling wordt in overleg uw nagel zo dun en kort mogelijk gemaakt om de groei te bevorderen. Alle beschadigingen en eventuele zichtbare schimmels worden weg gefreesd.

Het is mogelijk dat u dan een deel van de nagel mist. Om dit te herstellen kan er een NCM gel geplaatst worden, om de nagel te repareren.  Wilt u een NCM gel nagel laten plaatsen vermeldt dit dan tijdens het maken van de afspraak. Het is belangrijk dat de nagel droog is tijdens de behandeling om zo een goede hechting te krijgen voor de NCM gel

Het beste resultaat krijgt u als u de behandeling van de nagel en de NCM gel regelmatig herhaald. Dit is gemiddeld elke 6 weken

NCM Gel

De NCM Gel is zowel voor mannen als voor vrouwen. De Gel is doorzichtig en kan afgedekt worden met een Pink Coffer of een Soak Off Nagellak. Wilt u Soak off Nagellak meldt dit dan tijdens het maken van een afspraak zodat ik extra tijd voor u reserveren om deze aan te brengen. Na het aanbrengen van de Soak Off Nagellak wordt deze uitgehard d.m.v. een Led Lamp. Waardoor na uitharden en meteen uw schoenen weer aan kan.

 Voordelen van het plaatsen van NCM gel

  • Het sluit de schimmel af waardoor besmetting met een andere nagel voorkomen wordt en de kans is klein dat u dan iemand anders besmet.
  • U krijgt  er een normaal uitziende nagel voor terug.
  • De NCM Gel heeft een trekkende kracht waardoor de schimmel makkelijk met de nagel mee uitgroeit.
  • U kunt goed zien hoe de uitgroei is en bij de nagelriem zult u een gezonde nagel zien ontstaan.
NCM Gel

Vast leggen van de vorderingen;

Met uw toestemming worden er (voor, tijdens en na) de behandeling, foto’s gemaakt. Zodat we goed de vorderingen kunnen bijhouden

Wat kunt u zelf doen

Om het proces naar herstel te bevorderden is het belangrijk dat u ook thuis de schimmel bestrijdt.

Wij adviseren om bij een schimmel nagel twee keer per dag de nagel te sprayen met HFL Solution Spray.

Heeft u een schimmel op de huid dan kunt u het beste PuurVera voetschimmel crème te gebruiken. Deze twee keer per dag aanbrengen op de huid. Dit minimaal 2 weken tot de huid weer hersteld is. Daarna in twee weken de crème afbouwen.

Behandel naast de voeten/nagels ook de schoenen om her besmeting te voorkomen. Dit kan door 1 X per maand de schoenen te behandelen met Dactarin poeder (apotheek).

Goed om te weten

Wat is schimmel

Schimmel, ook wel mycose genoemt, is een (één of meercellige) micro-organisme. Als een schimmel ten kosten gaat van levend weefstel noemen we dit pathogeen. Er bestaan heel veel verschillende soorten schimmels (c.a. 100.000) een heel klein deel (c.a. 100-200) ervan is pathogeen. Deze pathogene schimmels voeden zich met keratine. Onze opperhuid, haren en nagels, bestaan voor een groot deel uit keratine.

Een schimmelnagel ziet er vaak wit of geel uit, dik, hobbelig en brokkelig. De nagel kan ook geheel of gedeeltelijk los laten.

Vaak spreekt men over ‘kalknagel’. Dit is een foutieve benaming want de nagel bevat geen of weinig kalk. Als men spreekt over een kalknagel bedoelen ze vaak  een gekleurde, dikke, brokkelige nagel. Zo’n nagel is niet altijd een schimmelnagel, Deze nagel  kan ook door  eczeem, psoriasis of medicijnen gebruik. Veranderd zijn van structuur en kleur. Met het blote oog kun je dit niet goed zien. 

Hoe krijgt u schimmel

Een schimmel groeit het makkelijkst bij 30 graden en als er vocht en voedsel (keratine) is. Ook een  basische (ph 7 of meer) omgeving vindt hij erg fijn. Deze goede omgeving voor schimmel heb je al snel in schoenen.
In een kleedkamer van zwembad/sportschool en andere openbare gelegenheden waar veel mensen bij elkaar zijn, komen veel  schimmels voor.  
Als u in een openbare kleedkamer komt en u heeft een hele kleine beschadiging aan de nagel/huid, dan kan, de schimmel zich hier gaan nestelen. Als dan de omgeving voor de schimmel goed is, gaat het groeien in de huid/nagel.  Het kan ook zijn dat u de sporen van de schimmel mee naar huis neemt. Zodat u uw huisgenoten er mee kant besmetten, terwijl u zelf geen infectie krijgt. Uw partner of kinderen kunt u besmetten via bijv. de mat in de badkamer. Draag daarom altijd slippers in natte ruimtes, thuis en buitenshuis. 
Heeft u een schimmelinfectie tussen de tenen? En is deze wit en een vervelende geur? Dan heeft u boven op de schimmel infectie waarschijnlijk ook een bacteriële infectie. De schimmel maakt namelijk de huid kapot zodat bacteriën makkelijk in de huid kunnen nestelen. Een schimmel zelf is geurloos

 

Hoe voorkomt u schimmelinfectie of herbemetting

Als u goed voor uw voeten zorgt en de conditie optimaal maakt, hebben schimmels weinig kans.

Hieronder een aantal tips (leefregels) ter voorkoming van schimmel.

Zorg ervoor dat u niet te warme voeten krijgt.
* Draag goed ventilerende schoenen.
* Wissel regelmatig schoenen, laat ze goed drogen tussendoor.
* Draag dunne katoenen sokken. Sporen kunnen dan makkelijk in de wasmachine eruit gewassen worden. Droog deze  buiten of in de wasdroger en niet in de (vochtige) badkamer.

Houdt uw voeten droog.
* Maak voeten en tussen de tenen altijd goed droog na het wassen voor u sokken aan trekt.
*  Natte sokken zo snel mogelijk uitdoen of vervangen door  droge.

· Was uw voeten niet meer dan nodig is.
* De huid heeft normaal een ph van 5.5. Vroeger was dit 4.5. Door wassen met alleen water (ph 7) gaat de ph waarde omhoog dus een gunstigere omgeving voor schimmel. Het duurt na 1 wasbeurt, met alleen water, ca. 4 uur om uw huid te herstellen naar ph van 5.5. Gebruik ph neutrale of zure zeep om de ph van uw huid laag te houden. Zeep lost vet op dus ook de beschermlaag die u op de huid heeft zitten. Gebruik het dus alleen als het echt nodig is, en spoel de zeep goed af
*  Gebruik geen desinfecterende zeep, als deze niet is voorgeschreven door een arts. Deze zeep haalt bacteriën en schimmels van uw huid. Dus ook de goede, die u nodig heeft om uw huid te beschermen. 
*  Hou u er dus rekening mee dat als u ’s morgens na het op staan, in de middag na het werken en ook nog avonds na het  sporten gaat douchen, u dan 12 uur van die dag niet beschermt bent tegen schimmels.
*  Vet uw huid na het douchen in met een Ph huidneutrale crème, hierdoor hersteld de huid zich sneller.

Ondanks dat je alle voorzorgmaatregels neemt, is het toch mogelijk dat je last krijgt van schimmel. De ene persoon is meer gevoelig voor schimmel dan de andere omdat dit kan komen omdat  de gezondheid van de huid per persoon verschilt.

 

· Elke dag schone dunne katoenen sokken aan.
*  Trekt u sokken aan die u gister avond na het douchen even aan heeft gehad. Dan kunt u dus met de schimmel van uw linkervoet, ook de rechter besmetten en dan heeft  u twee voeten met schimmel. Doe dus na het sporten  schonen sokken aan of stop de rechter sok in rechter schoen en linker in linker schoen

· Infectie plaatsen.
*  Het badmatje, kurk of houten vlonders in de badkamer houden vocht vast, hierdoor is dit een mooie plaats om schimmels te bewaren. Gebruik liever een handdoek na het douchen om op te staan en deze daarna in de was mand te doen Ook dieren kunnen schimmels hebben waar wij een infectie van kunnen krijgen. Was dus altijd goed de handen als u aan een dier heeft gezeten.
* Gooi nagellak weg die in aanraking is gekomen met de schimmel.
* Doe in natteruimtes badslipper aan om te voorkomen  dat u een schimmel oploop of andere mensen besmet

· Zorg voor een goede weerstand.
*   Hoe beter uw weerstand hoe minder kans u heeft op schimmels

Schimmeldiagnostiek

Twijfel of het om een schimmel gaat? Sommige nagel aandoeningen lijken hier nl. erg op. Het is mogelijk dat ik u adviseer bij de huisarts langs te gaan. Om de huisarts te vragen of hij een stukje nagel of huid op kan sturen voor onderzoek.

Vragen

Heeft u nog vragen of wilt u een behandeling neem dan contact met me op dit kan telefonisch of via het contact formulier